maandag 17 maart 2014

Aan de haak

Sinds ik met het dekentje van granny's begonnen ben, heeft haken toch wel een groot deel van mijn vrije tijd ingenomen (positief uiteraard). Elke vrij momentje ben ik aan het haken: tijdens m'n middagpauze, 's avonds in de zetel, in de wachtkamer van de dokter, de enkele keren dat ik tegenwoordig op de bus zit, terwijl ik wacht tot het water voor de pasta kookt, .. je kan het zo gek niet bedenken of ik haak.
En al zeg ik het zelf het zijn stuk voor stuk pareltjes die ik haak.
Na de giraf voor Nova zijn er nog vogeltjes en een muts voor Fien bijgekomen, een olifantje voor Frauke en een uiltje voor Ella. Het patroontje van de olifant vind je hier, het uiltje kwam uit het boekje 'Amigurumi & forest friends' en voor de muts vond ik inspiratie op de site van Ponnekeblom. Met kerstmis kreeg ik haar boek cadeau, dus er zullen nog wel wat mutsen volgen.


Sinds begin dit jaar doe ik mee aan 'Crochet Along 2014'. Een leuk initiatief van 2 Hollandse madammen die wekelijks een stukje van het patroon op hun blog posten. Uiteindelijk na 52 weken heb je een leuk strepen-deken. In mijn geval gaan dat er 2 zijn.. Tijdens de eerste weken ging het zo goed vooruit dat ik een 2de ben begonnen. Omdat ik op zaterdagavond al klaar was met het stuk voor die week en ik geen zin had om te wachten tot vrijdag om verder te kunnen haken.
Een mens kan niet genoeg dekentjes in huis hebben, toch?


Geen opmerkingen: